Uw bereikbaarheid

 
De Domeinnaam checker en IPv4-IPv6 checker zijn gratis tools om te controleren of u zowel via IPv4 als ook via IPv6 bereikbaar bent.

IPv6-whitepaper

 
Via de Govcertwebsite is een IPv6-whitepaper te downloaden. Hierin worden onder andere de beveiligingsaspecten van IPv6 en de aandachtspunten bij een migratie naar IPv6 behandeld.

Uw ICTomgeving en Internet Protocol versie 6 (IPv6)

Indien het gebruik van IP adressen (IPv4) in de huidige vorm doorgaat zouden deze halverwege dit jaar wel eens op kunnen zijn. Om dit te voorkomen is een nieuwe versie van het IP protocol ontwikkeld: IPv6. Vergeleken bij het totale aantal IPv4 adressen is de hoeveelheid IPv6 adressen gigantisch.

De verschillen tussen de protocollen IPv4 en IPv6
De internetprotocollen IPv4 en IPv6 kunnen niet onderling communiceren. Om zeker te zijn van een soepele overgang, zal het voorlopig nodig zijn om IPv4 en IPv6 naast elkaar te blijven gebruiken. Het toepassen van IPv6 biedt naast de beschikbare aantallen IPadressen ook voordelen qua flexibiliteit en veiligheid.

Wat moet ik doen?
IPv6 is het protocol van de toekomst. Het is dus verstandig uw netwerk geschikt te maken voor IPv6. Aangeraden wordt uw website(s), e-mailverkeer en andere internettoepassingen zowel via IPv4 als via IPv6 bereikbaar te maken. In de praktijk zult u als gewone gebruiker geen of weinig verschil merken tussen een IPv4- en een IPv6-verbinding. Het vooral een zaak voor netwerkbeheerders. De overgang van IPv4 naar IPv6 zal waarschijnlijk eenmalig een beperkte investering met zich brengen. Zo dient de apparatuur van uw internetaansluiting gelijktijdig met zowel IPv4 als IPv6 (dual stack) te kunnen werken. Daarnaast zijn computers die draaien op gangbare besturingssystemen als Windows XP, Vista en Server 2003/2008 op eenvoudige wijze via het aanpassen van de netwerkinstellingen geschikt te maken.
Bij de aanschaf van nieuwe software (applicaties) en hardware, is het raadzaam bij de leverancier navraag te doen of IPv6 door de betreffende software en/of hardware wordt ondersteund.

Een uitgebreide uitleg over IPv6 vindt u hier.

beschikbaarheid van IPv4

 

Wij zijn lid van de IPv6TF NL

  Privacystatement | Disclaimer | | Sitemap