• Over Croes Consultants

  Croes Consultants is al meer dan 20 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties over Croes Consultants
 • Management- & organisatieadvies

  Croes Consultants is al meer dan 20 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

  Croes Consultants - slide management en organisatieadvies
 • ICT advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk ICT advies. Wij zijn onafhankelijk. Croes Consultants geeft uitsluitend objectief advies en is niet gebonden aan een bepaalde oplossing. Naast technisch inhoudelijke voordelen (wij adviseren de techniek die bij u past) heeft dit voor u ook financiële voordelen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties ICT advies
 • Juridisch advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk juridisch advies. In het centrum van ons juridische interesseveld bevinden zich ICT-recht, rechtspersonen-/ vennootschapsrecht en intellectuele eigendom gerelateerde zaken als merkenrecht, domeinnaamrecht en handelsnaamrecht. We geven de voorkeur aan praktische oplossingen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties juridisch advies
 • Innovatie & duurzaamheid

  Croes Consultants gaat voor pragmatische oplossingen, waarbij we de theorie, de maatschappij en het milieu niet uit het oog verliezen. Onze betrokkenheid wordt mede ingegeven door de passie voor innoverende technologie. Croes Consultants stimuleert hoogwaardig technologisch onderzoek op het gebied van ICT en duurzaamheid en begeleidt wetenschappelijk onderzoeksprojecten.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties innovatie en duurzaamheid
 • Publicaties

  Vaststaat dat voor het onder de aandacht brengen van onderwerpen en het verspreiden van kennis, publicaties een effectief middel zijn. Indien mogelijk zal Croes Consultants hiervan gebruik maken.Verscheidene publicaties en de brochure van Croes Consultants zijn eveneens beschikbaar als pdf-bestand.
  meer_info

   
  Croes Consultants - slide publicaties algemeen
EN
onze contactgegevens

AAdviseren

Croes Consultants biedt onder meer Managementadvies, Start-up begeleiding, Organisatieadvies, ICT advies en Juridisch advies lees meer

IInnoveren

Croes Consultants is actief op de terreinen van en heeft oog voor innovatie en duurzaamheid en verzorgt ook daaraan gerelateerde workshops lees meer

OOrganiseren

Croes Consultants beschikt over aantoonbare organisatiekracht in interim management, projectmanagement, workshops en congressen lees meer

 

ICT Advies

ICT Advies

Croes_Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk ICT advies. Een hedendaagse en efficiënte werkomgeving kan niet meer zonder computers en netwerktechnologie. Om het gebruik van automatisering kan men niet meer heen. Maar wat is geschikt voor uw omgeving? Hoe zet u automatisering het meest optimaal in? Op dit soort vragen wilt u graag objectieve en onafhankelijke antwoorden. U zit dan niet te wachten op een groot aantal consultants, die u uiteindelijk achterlaten met een grote berg (lees)werk, een forse factuur en een "oplossing" die u zelf niet kan doorgronden.
 
Wij werken anders. Ons doel is u wegwijs te maken in de vele mogelijkheden die de wereld van de ICT biedt. We zijn onafhankelijk en gaan dus niet "tegenover" maar "naast" u zitten, om u een voor u zo optimaal mogelijke ICT oplossing te adviseren. Wij vragen u, in begrijpelijke bewoordingen, naar uw wensen en maken vervolgens de vertaalslag naar de techniek. Automatisering is er immers ten behoeve van u en uw werkomgeving en niet andersom.
 
Wij zijn onafhankelijk. Croes Consultants geeft uitsluitend objectief advies en is niet gebonden aan een bepaalde oplossing. Naast technisch inhoudelijke voordelen (wij adviseren de techniek die bij u past) heeft dit voor u ook financiële voordelen.
 
Croes Consultants is actief in een netwerk van integere en hoogwaardige partners; specialisten en generalisten die op het juiste moment in staat zijn alle benodigde kennis en expertise te leveren.
 
Naast puur technisch ICT advies kunnen wij u ook adviseren bij aanverwante organisatorische en juridische zaken. Meer informatie hierover vindt u via de link juridisch advies.

 

Gebruikersinformatie

Croes Consultants - gebruikersinformatie

Wist_u_dat op dit moment informatie over uw computer beschikbaar is voor derden. Indien u een website bezoekt, komt er veel informatie beschikbaar. Om u een idee te geven, vindt u hieronder enkele voorbeelden van wat derden op dit moment zouden kunnen weten over uw computer.

 • Het aantal pagina's dat u bezocht voordat u op deze site kwam:  
 • Uw browser is:  
 • Browserversie:
 • Uw browser ondersteunt Javascript versie:
 • Uw type computer (mac of pc):  
 • Het door u gebruikte besturingssysteem is:
 • Uw schermresolutie is:
 • Uw kleurdiepte is:
 • Uw IP adres is:    ...
 • De coördinaten van uw muis binnen dit frame zijn:
  X-coördinaat =    Y-coördinaat =
 

Bent u benieuwd naar de door uw computer gebruikte fonts (lettertypen) en browser plug-ins (hulpprogrammas), klik op deze link en lees ook het artikel "Browser geeft surfgeheimen makkelijk prijs" in AutomatiseringGids.

 

Uw ICTomgeving en Internet Protocol versie 6 (IPv6)

Indien het gebruik van IP adressen (IPv4) in de huidige vorm doorgaat zouden deze halverwege dit jaar wel eens op kunnen zijn. Om dit te voorkomen is een nieuwe versie van het IP protocol ontwikkeld: IPv6. Vergeleken bij het totale aantal IPv4 adressen is de hoeveelheid IPv6 adressen gigantisch.

De verschillen tussen de protocollen IPv4 en IPv6

Overzicht nog beschikbare IP adressen type IPv4. In het rood is weergegeven de dag waarop deze IP adressen per RIR (Regional Internet Registry) op zijn.

De_internetprotocollen IPv4 en IPv6 kunnen niet onderling communiceren. Om zeker te zijn van een soepele overgang, zal het voorlopig nodig zijn om IPv4 en IPv6 naast elkaar te blijven gebruiken. Het toepassen van IPv6 biedt naast de beschikbare aantallen IPadressen ook voordelen qua flexibiliteit en veiligheid.

 

Wat moet ik doen?

IPv6 is het protocol van de toekomst. Het is dus verstandig uw netwerk geschikt te maken voor IPv6. Aangeraden wordt uw website(s), e-mailverkeer en andere internettoepassingen zowel via IPv4 als via IPv6 bereikbaar te maken. In de praktijk zult u als gewone gebruiker geen of weinig verschil merken tussen een IPv4- en een IPv6-verbinding. Het vooral een zaak voor netwerkbeheerders. De overgang van IPv4 naar IPv6 zal waarschijnlijk eenmalig een beperkte investering met zich brengen. Zo dient de apparatuur van uw internetaansluiting gelijktijdig met zowel IPv4 als IPv6 (dual stack) te kunnen werken. Daarnaast zijn computers die draaien op gangbare besturingssystemen als Windows 7, Windows 8.1 en Server 2003/2008 op eenvoudige wijze via het aanpassen van de netwerkinstellingen geschikt te maken.
Bij de aanschaf van nieuwe software (applicaties) en hardware, is het raadzaam bij de leverancier navraag te doen of IPv6 door de betreffende software en/of hardware wordt ondersteund.

 

Wij zijn lid van de Nederlandse IPv6 Task Force

Croes Consultants is lid van de Nederlandse IPv6 Task Force - IPv6TF NL

Croes Consultants is lid van de Nederlandse IPv6 Task Force (IPv6TF NL). Het doel van de Nederlandse IPv6 Task Force is om bewustwording te creëren betreffende het nut en vooral de noodzaak van IPv6, kennis uit te wisselen over de toepassing van IPv6 en afstemming te bereiken met betrekking tot de invoering van IPv6. Overheid, bedrijven en instellingen moeten zich bewust worden dat IPv6 onvermijdelijk voor hen noodzakelijk zal worden.

 

Uw bereikbaarheid

De Domeinnaam checker en IPv4-IPv6 checker zijn gratis tools om te controleren of u zowel via IPv4 als ook via IPv6 bereikbaar bent. Een uitgebreide uitleg over IPv6 vindt u hier.
 
Via de Govcertwebsite is een IPv6-whitepaper te downloaden. Hierin worden onder andere de beveiligingsaspecten van IPv6 en de aandachtspunten bij een migratie naar IPv6 behandeld.
 
Naast puur technisch ICT advies kunnen wij u ook adviseren bij aanverwante organisatorische en juridische zaken. Meer informatie hierover vindt u via de link juridisch advies.

 

Onze klanten zeggen

Roel Croes - Directeur Croes Consultants

"We zijn een dynamisch bedrijf. Een efficiënte werkomgeving is voor ons dan ook een must. Helaas is onze ICTkennis beperkt. Toen we computer- apparatuur moesten vervangen, was het voor ons een geruststellende gedachte dat we een beroep konden doen op een onafhankelijke en kritische adviseur. Croes Consultants heeft ons op zeer prettige wijze geadviseerd bij de samenstelling van ons computernetwerk. Bovendien keken ze met ons mee bij de implementatie, die door een derdepartij werd uitgevoerd. We hebben nu de oplossing, die we daadwerkelijk wilde. Croes Consultants heeft voor ons ook de onderhoudscontacten tegen het licht gehouden. Het is een goed gevoel te weten dat je eigen organisatie er qua techniek en papierwinkel weer geruime tijd tegen kan."
 
algemeen directeur, marketing adviesbureau

 

Follow us