• Over Croes Consultants

  Croes Consultants is al meer dan 20 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties over Croes Consultants
 • Management- & organisatieadvies

  Croes Consultants is al meer dan 20 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

  Croes Consultants - slide management en organisatieadvies
 • ICT advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk ICT advies. Wij zijn onafhankelijk. Croes Consultants geeft uitsluitend objectief advies en is niet gebonden aan een bepaalde oplossing. Naast technisch inhoudelijke voordelen (wij adviseren de techniek die bij u past) heeft dit voor u ook financiële voordelen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties ICT advies
 • Juridisch advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk juridisch advies. In het centrum van ons juridische interesseveld bevinden zich ICT-recht, rechtspersonen-/ vennootschapsrecht en intellectuele eigendom gerelateerde zaken als merkenrecht, domeinnaamrecht en handelsnaamrecht. We geven de voorkeur aan praktische oplossingen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties juridisch advies
 • Innovatie & duurzaamheid

  Croes Consultants gaat voor pragmatische oplossingen, waarbij we de theorie, de maatschappij en het milieu niet uit het oog verliezen. Onze betrokkenheid wordt mede ingegeven door de passie voor innoverende technologie. Croes Consultants stimuleert hoogwaardig technologisch onderzoek op het gebied van ICT en duurzaamheid en begeleidt wetenschappelijk onderzoeksprojecten.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties innovatie en duurzaamheid
 • Publicaties

  Vaststaat dat voor het onder de aandacht brengen van onderwerpen en het verspreiden van kennis, publicaties een effectief middel zijn. Indien mogelijk zal Croes Consultants hiervan gebruik maken.Verscheidene publicaties en de brochure van Croes Consultants zijn eveneens beschikbaar als pdf-bestand.
  meer_info

   
  Croes Consultants - slide publicaties algemeen
EN
onze contactgegevens

AAdviseren

Croes Consultants biedt onder meer Managementadvies, Start-up begeleiding, Organisatieadvies, ICT advies en juridisch advies lees meer

IInnoveren

Croes Consultants is actief op de terreinen van en heeft oog voor innovatie en duurzaamheid en verzorgt ook daaraan gerelateerde workshops lees meer

OOrganiseren

Croes Consultants beschikt over aantoonbare organisatiekracht in interim management, projectmanagement, workshops en congressen lees meer

 

Innovatie & Duurzaamheid

AIT I - de biobased energie-efficiënte computer - Stichting GreenICT ism Croes Consultants

Croes Consultants is opgericht in 1998 en heeft zich sindsdien ontwikkeld van een ICT/juridische adviesverlener tot een organisatie, die zich bezighoudt met organisatieadviesverlening met een focus op ICT/juridische zaken en de ontwikkeling van innovative duurzame (biobased en energie-efficiënte) inpandige hybride netwerkinfrastructuren.
 
Croes Consultants ontwikkelt duurzame ICT oplossingen waaronder componenten voor hoogwaardige, energie-efficiënte, volledig geïntegreerde inpandige energie/ICTnetwerken en beoogt hierbij de componenten volledig biobased of zo biobased als mogelijk uit te voeren. De ontwikkeling van een volledig biobased polymere optische vezel - een duuurzame glasvezelkabel - is hiervan een voorbeeld.
 
In samenwerking met Stichting GreenICT heeft Croes Consultants een biobased energie-efficiënte computer, de AIT I ontwikkeld. De AIT I is een volwaardige vervanger voor een desktop computer. Deze computer verbruikt maximaal 5 procent van de energie die een gemiddelde desktop PC verbruikt. Door het compacte formaat van deze PC wordt het materiaalgebruik sterk gereduceerd. Daarnaast wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van biobased materialen. De AIT I is ontwikkeld in samenwerking met Stichting GreenICT - Foundation for Sustainable ICT.

 

Verantwoorde Innovatie & onze visie op innovatie

Roel Croes directeur Croes Consultants - Greatproject

Roel Croes over biobased hybride energie- en ICTnetwerken en het potentieel hiervan voor de BV Nederland tijdens het GREAT project van OOSTNV INTERREG IVB NWE in 2015.

Croes Consultants is een groot voorstander van innoverend technologisch onderzoek. Onze betrokkenheid bij onze activiteiten wordt mede ingegeven door de passie voor innoverende technologie. We durven met de tijd mee te gaan en schuwen niet ons in de innovatieve voorhoede te begeven.
 
Croes Consultants initieert en stimuleert hoogwaardig technologisch onderzoek op de terreinen van ICT en duurzaamheid en begeleidt verscheidene (wetenschappelijk) onderzoeksprojecten.
 
Croes Consultants gaat voor pragmatische oplossingen, hetgeen niet wil zeggen dat we de theorie uit het oog verliezen. We beschikken over uitgebreide relatienetwerken binnen alle toonaangevende Nederlandse onderzoeksinstituten, zoals:
Technische Universiteit Delft (TUD), Technische Universiteit Eindhoven (TUE), Universiteit Twente (UT), Wageningen Universiteit & Researchcentrum. TNO, CWI, Universiteit van Amsterdam (UvA), Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en Radboud Universiteit Nijmegen.
 

GREAT OOSTNV - Growing Renewable Energy Applications and Technologies
Voorbeelden van wetenschappelijk onderzoeksprojecten, waarbij Croes Consultants betrokken is, zijn:
 • SiGi-Spot - 60 GHz radio technology for high-capacity wireless in-home communication networks.
 • Broadband In-home Networks employing Radio over Fiber.
 • BASIS - Biometric Authentication Supporting Invisible Security.
 • Future Home Networks - Low-cost optical-fibre in-home infrastructure in a tree topology, supporting multi-standard radio communication.
 • Biobased Performance Materials (BPM) - ACTION ter ontwikkeling van biobased kunststoffen voor plastic glasvezelkabels.
   
Croes Consultants - Matchmaking event GREAT OOSTNV 24_juni 2015 Nol in 't Bosch Wageningen
INTERREG IVB NWE programme - Investing in Opportunities
 

ICT & Duurzaamheid

De aloude tegenstelling tussen technologische vooruitgang en een verantwoorde omgang met het milieu is niet meer van deze tijd. Voortschrijdende techniek kan juist helpen milieuvraagstukken op te lossen. Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend dat technologisch onderzoek op de terreinen ICT en duurzaamheid met behulp van innoverende ideeën en toepassingen hand in hand kunnen gaan.

 

mede-oprichter Stichting GreenICT

Stichting GreenICT - Foundation for sustainable ICT

De_oprichter van Croes Consultants is tevens initiator en mede-oprichter van Stichting GreenICT - Foundation for sustainable ICT. Stichting GreenICT is een onafhankelijke not-for-profit organisatie werkzaam op het snijvlak van ICT en duurzaamheid.
 
Stichting GreenICT heeft als doel het stimuleren en bevorderen van duurzaamheid in en door ICT (informatie- en communicatietechnologie). De stichting zet zich hiervoor in via onder meer het faciliteren, zoals het initiëren en begeleiden, van wetenschappelijk onderzoek en diverse vormen van communicatie zoals voorlichting, advies, lezingen, congressen en workshops. Stichting GreenICT ontvangt geen subsidie. Er is sprake van volledig particuliere funding op basis van donaties.
 

Croes Consultants juni 2013 - An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld - door Roel Croes, Croes Consultants

Daarnaast is Roel Croes onder meer initiator van:
 

 

Follow us