• Over Croes Consultants

  Croes Consultants is al meer dan 15 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties over Croes Consultants
 • Management- & organisatieadvies

  Croes Consultants is al meer dan 15 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

  Croes Consultants - slide management en organisatieadvies
 • ICT advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk ICT advies. Wij zijn onafhankelijk. Croes Consultants geeft uitsluitend objectief advies en is niet gebonden aan een bepaalde oplossing. Naast technisch inhoudelijke voordelen (wij adviseren de techniek die bij u past) heeft dit voor u ook financiële voordelen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties ICT advies
 • Juridisch advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk juridisch advies. In het centrum van ons juridische interesseveld bevinden zich ICT-recht, rechtspersonen-/ vennootschapsrecht en intellectuele eigendom gerelateerde zaken als merkenrecht, domeinnaamrecht en handelsnaamrecht. We geven de voorkeur aan praktische oplossingen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties juridisch advies
 • Innovatie & duurzaamheid

  Croes Consultants gaat voor pragmatische oplossingen, waarbij we de theorie, de maatschappij en het milieu niet uit het oog verliezen. Onze betrokkenheid wordt mede ingegeven door de passie voor innoverende technologie. Croes Consultants stimuleert hoogwaardig technologisch onderzoek op het gebied van ICT en duurzaamheid en begeleidt wetenschappelijk onderzoeksprojecten.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties innovatie en duurzaamheid
 • Publicaties

  Vaststaat dat voor het onder de aandacht brengen van onderwerpen en het verspreiden van kennis, publicaties een effectief middel zijn. Indien mogelijk zal Croes Consultants hiervan gebruik maken.Verscheidene publicaties en de brochure van Croes Consultants zijn eveneens beschikbaar als pdf-bestand.
  meer_info

   
  Croes Consultants - slide publicaties algemeen
onze contactgegevens

AAdviseren

Croes Consultants biedt onder meer Managementadvies, Start-up begeleiding, Organisatieadvies, ICT advies en juridisch advies lees meer

IInnoveren

Croes Consultants is actief op de terreinen van en heeft oog voor innovatie en duurzaamheid en verzorgt ook daaraan gerelateerde workshops lees meer

OOrganiseren

Croes Consultants beschikt over aantoonbare organisatiekracht in interim management, projectmanagement, workshops en congressen lees meer

 

Croes Consultants - publicaties

Vaststaat dat voor het onder de aandacht brengen van onderwerpen en het verspreiden van kennis, publicaties een effectief middel zijn. Indien mogelijk zal Croes Consultants hiervan gebruik maken. Verscheidene publicaties en de brochure van Croes Consultants zijn eveneens beschikbaar als pdf-bestand.

 

Boek Duurzame ICT –- Grondstof en energiebron voor een duurzame wereld

Boek Duurzame ICT –- Grondstof en energiebron voor een duurzame wereld

Tijdens An InnovativeTruth II werden de eerste exemplaren van het boek "Duurzame ICT -– Grondstof en energiebron voor een duurzame wereld" uitgereikt aan een select gezelschap bestaande uit:

 • Prof. Ton Backx - Decaan faculteit Electrical Engineering Technische Universiteit Eindhoven,
 • Prof. Daan Lenstra - Decaan faculteit EWI Technische Universiteit Delft
 • Prof. Ton Mouthaan - Decaan faculteit EWI Universiteit Twente en
 • Prof. Gerard van Oortmerssen - Directeur ICTRegie.

Deze uitgave geeft een beeld van huidige en toekomstige, duurzame ICT toepassingen en -technologieën. Duurzame ICT laat zien dat er ook met beperkte middelen gelijktijdig financieel en milieutechnische winst valt te behalen in en door middel van ICT.

De bijdragen lopen uiteen van het gebruik van hernieuwbare materialen als grondstof voor energie-efficiënte glasvezelnetwerken, slimme meters, datacenters tot duurzame software voor energieefficiëntie. Zowel direct te implementeren oplossingen als toekomstige mogelijkheden worden beschreven. De lezer krijgt hierdoor een vollediger zicht op de toekomst, waardoor daarop nu al kan worden geanticipeerd.

Duurzame ICT is tot stand gekomen onder redactie van mr. R. Croes (Stichting GreenICT) en bevat bijdragen van onder meer prof. Ton Koonen (TU/e), prof. Gerard Smit (UT), Aernoud van de Graaff mba (IBM), prof. Marko van Eekelen (RU), dr. Dirk Harryvan (Mansystems), prof. Ignas Niemegeers (TUD), drs. Erwin Hartenberg (Microsoft), dr. Anwar Osseyran (SARA) en prof. Harm Dorren (TU/e).

Het boek is nog verkrijgbaar bij Stichting GreenICT, de reguliere boekhandel (ISBN10: 9012582288 en ISBN13: 9789012582285) en via de uitgever Academic Service - BIM Media. BIM Media is de rechtsopvolger van Sdu Uitgevers.

 

Role of Proactive Behaviour Enabled by Advanced Computational Intelligence and ICT in Smart Energy Grids

Role of Proactive Behaviour Enabled by Advanced Computational Intelligence and ICT in Smart Energy Grids

Role of Proactive Behaviour Enabled by Advanced Computational Intelligence & ICT in Smart Energy Grids PDF-file
Paper door dr. Phuong H. Nguyen (1), Prof. Wil L. Kling (1), dr. Paulo F. Ribeiro (1), prof. Ganesh K. Venayagamoorthy (2) en mr. Roel Croes
 
1 = Technische Universiteit Eindhoven 2 = Clemson University (VS), mei 2013

 

Privacy en andere juridische aspecten van RFID: unieke identificatie op afstand van producten en personen

Privacy en andere juridische aspecten van RFID

Bij Elsevier Juridisch is verschenen Privacy en andere juridische aspecten van RFID. Het hoofdstuk Zorg en RFID is van de hand van mr. Roel L. Croes.
 
Zorg en RFID PDF-file
door Roel L. Croes, in Zwenne, G-J. (redactie) e.a., Privacy en andere juridische aspecten van RFID: unieke identificatie op afstand van producten en personen, p.53 - 70, Den Haag, december 2005, Elsevier Juridisch.

 

An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld

Croes Consultants juni 2013 - An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld - door Roel Croes, Croes Consultants

De uitgave An Innovative Truth - vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld PDF-file is verschenen ter gelegenheid van de vijfde editie van An Innovative Truth - Congres over Duurzame ICT & Energie. Boek over de jubileumeditie van An Innovative Truth 19 juni 2013 en de voorafgaande vier edities (2009 - 2012). De auteur is Roel Croes (Croes Consultants).
 
ISBN/EAN 978 9081752114 - Uitgever: Stichting GreenICT - Foundation for Sustainable ICT

 

IIP Duurzame ICT Strategic Research Agenda (SRA) 2011 - 2015

Stichting IIP Duurzame ICT Strategic Research Agenda (SRA) 2011 - 2015

IIP Duurzame ICT Strategic Research Agenda (SRA) PDF-file
Onder redactie van het bestuur van Stichting IIP Duurzame ICT geschreven strategische onderzoeksagenda (SRA) 2011 - 2015.
 
Uitgever: Stichting GreenICT
ISBN13: 9789081752107
De uitgave is vormgegeven door SOV concept en vormgeving.

 

Geo-informatie en de consument; techniek, juridische aspecten en beleving

Recht en locatie - Geo-informatie in een juridische context: Geo-informatie en de consument; techniek, juridische aspecten en beleving - mr. Roel L. Croes

Bij Elsevier Juridisch is verschenen Recht en locatie - Geo-informatie in een juridische context.
Het hoofdstuk Geo-informatie en de consument; techniek, juridische aspecten en beleving is van de hand van mr. Roel L. Croes.
 
Geo-informatie en de consument; techniek, juridische aspecten en beleving PDF-file
door Roel L. Croes, in Van de Wees, L. (redactie) e.a., Recht en locatie - Geo-informatie in een juridische context, p.125 - 146, Den Haag, juni 2008, Elsevier Juridisch.

 

Fotonica Magazine juni 2008 - BIOPOF - biobased polymere optische vezel: een glasheldere duurzame oplossing!

Fotonica Magazine juni 2008 - BIOPOF - biobased polymere optische vezel: een glasheldere duurzame oplossing! - mr. Roel L. Croes

In Fotonica Magazine juni 2008 is het door mr. Roel L. Croes geschreven artikel BIOPOF - biobased polymere optische vezel: een glasheldere duurzame oplossing! gepubliceerd.
 
BIOPOF - biobased polymere optische vezel: een glasheldere duurzame oplossing! PDF-file
door Roel L. Croes in Fotonica Magazine, juni 2008, Photonics Cluster Nederland. In dit Fotonica Magazine artikel beschrijft Roel Croes de kenmerken van BIOPOF en vergelijkt deze met de huidig toegepaste kabeltypen.

 

Overige publicaties

 
 
Lees meer

 
Croes Consultants - promotiefilm (Nederlands)

Croes Consultants brochure en promotiefilm

De Croes Consultants brochure is eveneens als pdf-bestand beschikbaar. Daarnaast is een Croes Consultants promotiefilm als mp4-bestand beschikbaar. Zowel de brochure als de promotiefilm via onderstaande linken te downloaden.

 

 
Om pdf-bestanden te kunnen lezen heeft men Adobe Reader nodig

Adobe Reader nodig om pdf-bestanden te kunnen lezen

Om pdf-bestanden te kunnen lezen heeft men Adobe Reader nodig.
Deze software is hier gratis te downloaden.

 

Follow us