• Over Croes Consultants

  Croes Consultants is al meer dan 15 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties over Croes Consultants
 • Management- & organisatieadvies

  Croes Consultants is al meer dan 15 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

  Croes Consultants - slide management en organisatieadvies
 • ICT advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk ICT advies. Wij zijn onafhankelijk. Croes Consultants geeft uitsluitend objectief advies en is niet gebonden aan een bepaalde oplossing. Naast technisch inhoudelijke voordelen (wij adviseren de techniek die bij u past) heeft dit voor u ook financiële voordelen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties ICT advies
 • Juridisch advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk juridisch advies. In het centrum van ons juridische interesseveld bevinden zich ICT-recht, rechtspersonen-/ vennootschapsrecht en intellectuele eigendom gerelateerde zaken als merkenrecht, domeinnaamrecht en handelsnaamrecht. We geven de voorkeur aan praktische oplossingen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties juridisch advies
 • Innovatie & duurzaamheid

  Croes Consultants gaat voor pragmatische oplossingen, waarbij we de theorie, de maatschappij en het milieu niet uit het oog verliezen. Onze betrokkenheid wordt mede ingegeven door de passie voor innoverende technologie. Croes Consultants stimuleert hoogwaardig technologisch onderzoek op het gebied van ICT en duurzaamheid en begeleidt wetenschappelijk onderzoeksprojecten.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties innovatie en duurzaamheid
 • Publicaties

  Vaststaat dat voor het onder de aandacht brengen van onderwerpen en het verspreiden van kennis, publicaties een effectief middel zijn. Indien mogelijk zal Croes Consultants hiervan gebruik maken.Verscheidene publicaties en de brochure van Croes Consultants zijn eveneens beschikbaar als pdf-bestand.
  meer_info

   
  Croes Consultants - slide publicaties algemeen
EN
onze contactgegevens

AAdviseren

Croes Consultants biedt onder meer Managementadvies, Start-up begeleiding, Organisatieadvies, ICT advies en juridisch advies lees meer

IInnoveren

Croes Consultants is actief op de terreinen van en heeft oog voor innovatie en duurzaamheid en verzorgt ook daaraan gerelateerde workshops lees meer

OOrganiseren

Croes Consultants beschikt over aantoonbare organisatiekracht in interim management, projectmanagement, workshops en congressen lees meer

 

Croes Consultants - de organisatie

Bestuur Stichting DAW met notaris Van Eldik en juridisch adviseur Roel Croes Malden 10 juli 2014

Croes_Consultants is al meer dan 15 jaar uw partner voor organisatieadvies, interimmanagement, projectmanagement en ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het begeleiden van start-ups, strategisch organisatieadvies, het managen en afronden van vastgelopen projecten, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans. Tot onze opdrachtgevers behoren zowel grote triple play organisaties als ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.
 
We denken in oplossingen, duidelijk, recht door zee, hands-on. Kortom terug naar dat wat essentieel voor uw organisatie is! Veel organisaties en afdelingen zijn door ons opgebouwd en/of verbeterd tot efficiënte en effectieve onderdelen, die worden gedreven door enthousiaste teams. Hiervoor maken we zoveel mogelijk gebruik van de originele teams, hierin zitten immers de mensen die het succes moeten voortzetten nadat het initiële project is afgerond. U krijgt dus niet alleen een effectievere eenheid, onze manier van aanpak bespaart u tevens veel geld.
 
Croes Consultants is in staat een brug te slaan tussen technologie en commercie. In de ICT wereld zijn we bekend met al de grote leveranciers, OEM's en meer...
 
Croes Consultants is actief in een netwerk van integere en hoogwaardige partners; specialisten en generalisten die op het juiste moment in staat zijn alle benodigde kennis en expertise te leveren.

 

Croes Consultants - de oprichter

Roel Croes - Directeur Croes Consultants

Mr._Roel_Croes adviseert bedrijven in bedrijfs- en procesoptimalisatie. Dit met een focus op ICT, duurzaamheid, juridische zaken en innovatie. Hij werkte onder andere voor verschillende triple play organisaties. Tevens is hij spreker, trainer en (gast) docent in het hoger onderwijs. Croes studeerde notarieel en Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

"Wetende dat problemen nooit op zichzelf staan, adviseer ik bedrijven op het snijvlak van ICT, juridische zaken èn innovatie."

 

Roel Croes is tevens mede-oprichter van GreenICT - stichting ter bevordering van duurzaamheid in de informatie- en communicatietechnologie (Stichting GreenICT). Naast zijn deelname aan diverse ICT adviescommissies voor (wetenschappelijk) technologisch onderzoek, initieert hij ICT gerelateerde wetenschappelijk onderzoeksprojecten op het gebied van ICT en duurzaamheid.

 

"Echte innovatie leidt onvermijdelijk tot weerstand, want als men de voordelen ervan al had ingezien, had men het al lang op die manier gedaan."

 
Roel Croes is eveneens initiator van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT (IIP Duurzame ICT), Stichting An Innovative Truth - Stichting voor duurzaamheid & innovatie in en door HighTech Systemen & Materialen, SIEnergyLab - for Sustainable ICT & Energy Research (SIEnergyLab) en de An Innovative Truth - Congressen over Duurzame ICT & Energie (An Innovative Truth).

 

"Het bewust en doordacht belichten van een onderwerp kan tot boeiende resultaten leiden."

 

Roel Croes is bekend als bruggenbouwer tussen wetenschap en bedrijfsleven. Hierbij is zijn focus gericht op ICT-innovaties en de mogelijkheden voor de samenleving. Publicaties over RFID en de gezondheidszorg, Geo-informatie en de beleving door de consument en Duurzame ICT zijn hiervan concrete voorbeelden.

 

"Effectief advies is confronterend, maar wel op een constructieve manier"

 

Roel heeft een voorkeur voor korte lijnen en is rechtstreeks te bereiken via 024 - 3446216 of via ons algemene telefoonnummer 024 - 3446200.

 
 

Croes Consultants - publicaties

Vaststaat dat publicaties voor het onder de aandacht brengen van onderwerpen en het verspreiden van kennis een effectief middel zijn. Indien mogelijk zal Croes Consultants hiervan gebruik maken. Verscheidene publicaties (pdf-bestanden), onze promotiefilm (mp4-bestand) en de brochure (pdf-bestand) van Croes Consultants zijn eveneens beschikbaar via deze website.
Lees meer

 

Projecten

Naast ruime ervaring in de adviespraktijk beschikt Croes Consultants over aanzienlijke ervaring in langdurige projecten. Ook hier kenmerken we ons door een zakelijke stijl in werken en handelen. Met een nuchtere en heldere aanpak staat Croes Consultants voor effectief, oorspronkelijk en gedegen vakwerk.
 
Een overzicht van de typen projecten waarbij we betrokken waren treft u hieronder aan. Enkele projecten waarin we hebben geparticipeerd zijn:
 
Voor een internationale triple play provider te Schiphol-Rijk: interimmanagement ten behoeve van:

 • een volledige opschoning van het consumentenmarkt telefonienetwerk zowel hardware als softwarematig inclusief documentatie, resulterend in een afname van het aantal lost calls van 90 procent van het initiële aantal.
 • optimalisatie van afstemming netwerktechnologie en billingsystemen, mede met betrekking tot interconnectieproblematiek.
 
Voor een internationale triple play provider te Den Haag: projectmanagement ten behoeve van:
 • implementatie Baan ERP systeem. Opbouwen en monitoring van een volledige supply chain inclusief invoicing, distribution-, sales statistics/data, sales order management en sales control.
 
Voor een internationale triple play provider te Amsterdam: interimmanagement ten behoeve van:
 • een grondige opschoning van het consumentenmarkt internetnetwerk.
 • Procesmanagement: coördinatie en monitoring van (de procedures van) de netwerkservices lijnafdelingen voor optimalisering van onderlinge samenwerking.
 • Stroomlijnen van processen binnen een ITIL omgeving.
 • Coördinatie van het change management, doorvoeren van aanpassingen in processen en bijbehorende beschrijvingen.
 
Voor verscheidene kleinere organisaties: projectmanagement van multidisciplinaire teams ten behoeve van:
 • diverse telecom-, internet- en digitale tv projecten
 • migraties van projectorganisatie naar regulier bedrijfsonderdeel.
 
Voor een internationale triple play provider te Amsterdam: strategisch advies en projectmanagement ten behoeve van:
 • optimalisatie van samenwerking tussen de netwerkservices afdeling en de overige bedrijfsonderdelen (sales & marketing, billing & collection, customer care, business improvement) met betrekking tot residential market issues.
 • opzetten modellen voor integrale kostprijsberekening voor de diensten internet, telefonie, CATV en DTV.
 
Voor een internationale triple play provider te Hilversum: technisch consultancy projectwerkzaamheden voor nationaal fiber backbone project:
 • managen productie en levering glasvezelverbindingen.
 • Marketing fiber backbone-producten. Opstellen services en productportfolio.
 • Adviseren klanten op de carrier for carrier markt en het verzorgen van productpresentaties.
 • Technische product innovatie.
 
Voor een internationale triple play provider te Amsterdam: projectmanagement uitrol DTV netwerk:
 • realisatie digital head end inclusief large vendor management.
 • Implementatie van multi vendor platforms inclusief de nationale headends, de regionale head ends en de bijbehorende monitoringsapparatuur voor het netwerk management centrum, DTOC.
 
Voor een grote internationale leverancier van data(base) en document management diensten te Den Haag: productmanagement Database Services:
 • managen marketing en sales productgroepen verhuisbestand, postcodetabellen en gerelateerde CRM-diensten.
 • begeleiding (juridische) ontkoppeling KPN Telecom- en PTT Post-bestanden.
 • onderzoek naar effect WPR en invoering WBP op direct marketing activiteiten.
 • opstellen marketingplannen.
 • het verzorgen van productpresentaties voor afnemers.
 
Voor een internationale triple play provider te Amsterdam: strategisch advies waaronder:
 • advisering CTO inzake strategisch, tactisch en operationeel beleid.
 • opstellen van businessplannen en beoordelen van service level agreements (SLA's).

 

Innovatie & Duurzaamheid

Roel Croes - Directeur Croes Consultants

Croes Consultants gaat voor pragmatische oplossingen, hetgeen niet wil zeggen dat we de theorie uit het oog verliezen. Croes Consultants is een groot voorstander van (wetenschappelijk) innoverend technologisch onderzoek. We beschikken over uitgebreide relatienetwerken binnen alle toonaangevende Nederlandse onderzoeksinstituten.
 
De aloude tegenstelling tussen technologische vooruitgang en een verantwoorde omgang met het milieu is niet meer van deze tijd. Voortschrijdende techniek kan juist helpen milieuvraagstukken op te lossen. Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend dat technologisch onderzoek op de terreinen ICT en duurzaamheid met behulp van innoverende ideeën en toepassingen hand in hand kunnen gaan.
Lees meer

 

Vacatures

Croes Consultants heeft op dit moment geen openstaande vacatures.

 

Follow us