• Over Croes Consultants

  Croes Consultants is al meer dan 20 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, privacy-vraagstukken, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties over Croes Consultants
 • Management- & organisatieadvies

  Croes Consultants is al meer dan 20 jaar uw partner voor management, ICT & juridisch advies. Onze kernactiviteiten richten zich op bedrijfs- en procesoptimalisatie zoals het managen en afronden van vastgelopen projecten, begeleiden van start-ups, privacy-vraagstukken, het upgraden van netwerk performances, de relocatie van resources en organisatiescans.
  meer info

  Croes Consultants - slide management en organisatieadvies
 • ICT advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk ICT advies. Wij zijn onafhankelijk. Croes Consultants geeft uitsluitend objectief advies en is niet gebonden aan een bepaalde oplossing. Naast technisch inhoudelijke voordelen (wij adviseren de techniek die bij u past) heeft dit voor u ook financiële voordelen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties ICT advies
 • Juridisch advies

  Croes Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk juridisch advies. In het centrum van ons juridische interesseveld bevinden zich ICT-recht, rechtspersonen-/ vennootschapsrecht, privacy en intellectuele eigendom gerelateerde zaken als merkenrecht, domeinnaamrecht en handelsnaamrecht. We geven de voorkeur aan praktische oplossingen.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties juridisch advies
 • Innovatie & duurzaamheid

  Croes Consultants gaat voor pragmatische oplossingen, waarbij we de theorie, de maatschappij en het milieu niet uit het oog verliezen. Onze betrokkenheid wordt mede ingegeven door de passie voor innoverende technologie. Croes Consultants stimuleert hoogwaardig technologisch onderzoek op het gebied van ICT en duurzaamheid en begeleidt wetenschappelijk onderzoeksprojecten.
  meer info

   
  Croes Consultants - slide publicaties innovatie en duurzaamheid
 • Publicaties

  Vaststaat dat voor het onder de aandacht brengen van onderwerpen en het verspreiden van kennis, publicaties een effectief middel zijn. Indien mogelijk zal Croes Consultants hiervan gebruik maken.Verscheidene publicaties en de brochure van Croes Consultants zijn eveneens beschikbaar als pdf-bestand.
  meer_info

   
  Croes Consultants - slide publicaties algemeen
EN
onze contactgegevens

Juridisch Advies

Bestuur Stichting DAW met notaris Van Eldik en juridisch adviseur Roel Croes Malden 10 juli 2014

Croes_Consultants is al meer dan twintig jaar uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk juridisch advies. Indien u hulp nodig heeft bij het oplossen van juridische zaken, zijn wij wellicht de partner waar u naar op zoek bent. We geven de voorkeur aan praktische oplossingen.
 
Hoewel we u graag van al uw juridische problemen afhelpen, ligt de nadruk van onze juridische activiteiten op het ICT gerelateerde vlak. In het centrum van ons juridische interesseveld bevinden zich ICT-recht, rechtspersonen-/vennootschapsrecht (inclusief aanverwante fiscale vraagstukken), Privacy-vraagstukken en intellectuele eigendom gerelateerde zaken als merkenrecht, domeinnaamrecht en handelsnaamrecht. In het algemeen kunnen we u de volgende diensten bieden.
 

Overeenkomsten

Croes Consultants beschikt over uitgebreide ervaring in het opstellen, aanpassen, beoordelen en controleren van overeenkomsten. U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende juridische zaken als (internationale) samenwerkingsovereenkomsten, algemene (leverings)voorwaarden, privacy-vraagstukken, het opstellen van bijvoorbeeld doelomschrijvingen in notariële akten, distributie- en agentuurovereenkomsten, "inhuur"-overeenkomsten en overeenkomsten van opdracht, Memoranda van Overeenstemming (MoU's), intentieverklaringen (LoI's) en huur/leaseovereenkomsten.
 

Mediation

We houden ervan situaties te creëren, die het meest interessant zijn voor alle betrokken partijen. De best mogelijke oplossing (ook) voor uw wederpartij, zal mogelijkheden voor de toekomst creëren, die dan wellicht zeer bruikbaar blijken te zijn. Wij, als derdepartij, kunnen voorstellen maken die uw wederpartij niet wil laten lopen. Men zou deze voorstellen echter nooit willen bespreken, indien ze werden gedaan door u.
 

Vertegenwoordiging

U bent in staat kwalitatief hoogwaardige producten of diensten te produceren, maar u kunt hulp gebruiken om deze winstgevend te maken. Hier voor heeft u een degelijke en praktische juridische basis nodig. We gaan graag deze uitdagingen aan en voorzien u van een passende oplossing.
 

Onderhandelen

U wilt de best mogelijke oplossing? Laat ons voor u onderhandelen. We beschikken over ruime ervaring. We voorzien u niet alleen van korte termijn, maar ook structurele, oplossingen. Inderdaad, we zijn bekend met het feit dat ze een verschillende aanpak nodig hebben.
 
Naast puur juridisch technisch advies kunnen wij u ook adviseren bij aanverwante organisatorische en ICT technische zaken. Meer informatie hierover vindt u via de link ICT advies.

 

ICT recht & Privacy

ICT recht

Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht

Indien_u_hulp nodig heeft bij het oplossen van ICT gerelateerde juridische zaken, zijn wij wellicht de partner waar u naar op zoek bent. We geven de voorkeur aan praktische oplossingen. Wij onderscheiden ons van anderen doordat we naast de benodigde juridische expertise ook over gedegen technisch inhoudelijke kennis beschikken. Deze combinatie is tamelijk uniek.
 
We kunnen u van dienst zijn in het gehele spectrum van het ICT recht. U kunt hierbij denken aan meer theoretisch juridische zaken zoals intellectuele eigendom, privacy, domeinnamenrecht en telecommunicatierecht, maar ook aan meer praktische zaken zoals (de begeleiding van) het uitonderhandelen van ICT contracten en Service Level Agreements.
 
Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR).
 

Privacy

Vereniging Privacy Recht
Croes Consultants is actief als juridisch adviseur op het gebied van privacyrecht. Wij verzorgen privacy gerelateerde werkzaamheden en vervullen bij diverse bedrijven de rol van Functionaris Gegevensbescherming (FG/Data Protection Officer).  
Mocht u geconfronteerd worden met vragen op het gebied van ICTrecht en/of privacy, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.
 
Wij zijn lid van de Vereniging Privacy Recht (VPR).
 

 
Privacy en andere juridische aspecten van RFID

Privacy en andere juridische aspecten van RFID:
unieke identificatie op afstand van producten en personen

 

Bij Elsevier Juridisch is verschenen Privacy en andere juridische aspecten van RFID. Het hoofdstuk Zorg en RFID is van de hand van mr. Roel L. Croes.
 
Zorg en RFID PDF-file
door Roel L. Croes, in Zwenne, G-J. (redactie) e.a., Privacy en andere juridische aspecten van RFID: unieke identificatie op afstand van producten en personen, p.53 - 70, Den Haag, december 2005, Elsevier Juridisch.

 
 
Recht en locatie - Geo-informatie in een juridische context: Geo-informatie en de consument; techniek, juridische aspecten en beleving - mr. Roel L. Croes

Recht en locatie:
Geo-informatie in een juridische context

 

Bij Elsevier Juridisch is verschenen Recht en locatie - Geo-informatie in een juridische context.
Het hoofdstuk Geo-informatie en de consument; techniek, juridische aspecten en beleving is van de hand van mr. Roel L. Croes.
 
Geo-informatie en de consument; techniek, juridische aspecten en beleving PDF-file
door Roel L. Croes, in Van de Wees, L. (redactie) e.a., Recht en locatie - Geo-informatie in een juridische context, p.125 - 146, Den Haag, juni 2008, Elsevier Juridisch.
 
Diverse andere publicaties zijn beschikbaar via publicaties. Daarnaast is een uitgebreid publicatieoverzicht op het gebied van Duurzaamheid & ICT beschikbaar via Stichting GreenICT.

 

ICT gerelateerd arbeidsrecht

Croes_Consultants is uw partner voor onafhankelijk en begrijpelijk juridisch advies. Indien u hulp nodig heeft bij het oplossen van juridische zaken op arbeidsrechtelijk gebied, kunnen wij u deze bieden. We beschikken over ruime ervaring in een breed spectrum van het arbeidsrecht. We kunnen u de volgende diensten bieden.
 

Relocatie van resources

Het op een vakkundige en fatsoenlijke manier wijzigen van het personeelsbestand is niet altijd de meest prettige taak voor het eigen management. Door gebruik te maken van onze kennis en vaardigheden, kunt u beschikken over een effectieve oplossing voor dit soort problemen. We geven er de voorkeur aan situaties te creëren, die het meest interessant zijn voor alle betrokken partijen. De best mogelijke oplossing (ook) voor uw wederpartij, zal mogelijkheden voor de toekomst creëren, die dan wellicht zeer bruikbaar blijken te zijn. Wij, als derdepartij, kunnen voorstellen maken die uw wederpartij niet wil laten lopen. Men zou deze voorstellen echter nooit willen bespreken, indien ze door u gedaan werden.
 

Vertegenwoordiging bij (dreigend) ontslag

Bedrijfsreorganisaties zijn tegenwoordig dagelijks nieuws. Ook u kan hiermee geconfronteerd worden. Daarnaast zijn er vele andere situaties waarin u en uw werkgever uiteen gaan. Dreigt u uw baan te verliezen of is u recent ontslag aangezegd, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en effectief. Wars van zakelijke kilte (daar heeft men op dat moment toch al meer dan genoeg kennis meegemaakt) en met gezonde betrokkenheid, nemen wij u de juridische zaken uit handen.
 

juridische specialisaties

De combinatie ICTrecht en arbeidsrecht is voor ons min of meer vanzelfsprekend. De uiterst dynamische bedrijfstak van de informatie- en communicatie- technologie kent een zeer levendige arbeidsrechtelijke kant. Nagenoeg alle varianten op dit juridische terrein hebben zich daar in de afgelopen jaren voorgedaan. In andere vakgebieden helpen wij u overigens ook op dezelfde effectieve en betrokken wijze.

 

Onze klanten zeggen

Roel Croes - Directeur Croes Consultants

"We zijn een dynamisch bedrijf. Een efficiënte werkomgeving is voor ons dan ook een must. Helaas is onze ICTkennis beperkt. Toen we computer- apparatuur moesten vervangen, was het voor ons een geruststellende gedachte dat we een beroep konden doen op een onafhankelijke en kritische adviseur. Croes Consultants heeft ons op zeer prettige wijze geadviseerd bij de samenstelling van ons computernetwerk. Bovendien keken ze met ons mee bij de implementatie, die door een derdepartij werd uitgevoerd. We hebben nu de oplossing, die we daadwerkelijk wilde. Croes Consultants heeft voor ons ook de onderhoudscontacten tegen het licht gehouden. Het is een goed gevoel te weten dat je eigen organisatie er qua techniek en papierwinkel weer geruime tijd tegen kan."
 
algemeen directeur, marketing adviesbureau

 

Follow us